Skip to main content
Menu

Luottamus työyhteisön menestystekijänä

Mikko Laine 2017-02-10

Tadaa!!! Wunder on taas sijoittunut Suomen parhaimpien työnantajien kärkijoukkoon. Viimeiset pari vuotta on ollut meille voimakasta kasvun aikaa. Olemme Suomen yksikössä rikkoneet maagisen 50 työntekijän rajan ja siirtyneet seuraavaan luokkaan “Keskisuuret yritykset”. Sijoituimme pykälää isommassa sarjassakin upeasti samalle viidennelle sijalle. Kyseessä ei kuitenkaan ole kilpailu, vaan arvokas mittari siitä miten työntekijämme viihtyvät ja miten he arvostavat Wunderia työpaikkana ja työnantajana.

Mikään ei tunnu nykyään yhtä lattealta kuin puhua “flätistä” organisaatiosta. Uskon vahvasti siihen, että meidän kilpailumenestyksen syy ei ole lituska organigrami, vaan jokin väkevämpi voima. Meillä luotetaan. Tarkastellaan hetki mitä se luottamus nyt sitten on ja mikä siitä niin voimallisen tekee. 

Luottamus määritellään usein kahdesta eri näkökulmasta. Se tarkoittaa joko sitä, että toisen osapuolen teot ovat ennustettavia tai sitä, että molemmat osapuolet luottavat toistensa “hyvään tahtoon”. Toisen hyvään tahtoon luottaminen tarkoittaa sitä, että hyväksyy olevansa haavoittuvainen siten, että on oletettava toisen osapuolen tavoitteiden ja tahdon olevan positiivisia. 

Kuulostaa ylevältä, mutta mitä tämä tarkoittaa käytännössä? Wunderilla tämä näkyy siten, että organisaatio koostuu asiantuntijoista, jotka kunnioittavat toistensa ammattitaitoa ja luottavat toistensa suoriutumiseen. Kukaan ei jätä toista pulaan ja lupaukset ja sopimukset pidetään. Tämä luottamus muodostaa voimakkaita horisontaalisia siteitä yrityksen sisällä ja näitä siteitä ja suhteita pyrimme vahvistamaan ja tukemaan. 

Yritys, joka pystyy tekemään organisaatiostaan verkkomaisen kestävän punoksen voi kasvaa maailman tyrskyissä ilman, että työntekijät menettävät uskonsa yrityksen kykyyn mukautua muutoksiin ja kohdella heitä oikeudenmukaisesti. Luottamus vaatii niin kutsuttua sosiaalista pääomaa ja sen kartuttaminen on tärkeämpää kuin eurot pankkitilillä. Suomeksi: työntekijät luottavat kollegoihinsa ja työnantajaansa; luotetaan siihen, että hyvää tahtoa löytyy.

Mikäpä tälläisen työporukan rinnalla on kulkiessa. Taas saamme rinta rottingilla olla tyytyväisiä saavutuksiimme ja palata omaan Porkkanatehtaaseemme. Mutta nyt juhlitaan ansaitusti yhtä Suomen parhaista työpaikoista. Hyvä me!!!

* * * *

Oletko sinä luottamuksemme arvoinen? Meillä on nyt kansainvälinen rekry auki ja etsimme joukkoomme eri alojen ammattilaisia. Käy katsomassa lisätietoja rekrysivultamme ja ollaan yhteyksissä!